Matematik

Idag hade vi matte för första gången och det verkar helt okej. Vi fick börja med ett prov för att se vad vi kunde. Det var inte så svårt, så det kändes skönt. Hoppas det inte blir mer avancerat än så. Vi skulle skriva vilket år vi läste A matte och det gjorde i ettan på gymnasiet 1994 (alltså 14 år sedan.) Flera i vår klass var ju knappt födda då :o) . Jag satt dock brevid en tjej som läste matte på 80 talet så jag var långt från värst. Det kanske inte är så konstigt att det krävs en uppfräschning av kunskaperna. Imorgon blir det läs och skrivninlärning. Hoppas det blir intressant. Jag var även och köpte träningskort idag. Nu skall det tränas! Börjar med skivstång på fredag och hoppis och skuttis med barnen på lördag. Nu skall jag slöa lite!! See ya


Höst

När hösten kommer vill jag alltid rensa ut och göra snyggt. Jag skall ta mig en dag och åka med massor till tippen. Här är lite fina möbler till vårt hus och till barnen. De finns på ilva, en affär med massor av snygga möbler och inredningsprylar. Jag rekomenderar en titt på sidan.
Jag älskar dessa tavlor av märket worm. Tyvärr går de inte och beställa och det är lite långt att åka till Skåne. Annars går det mesta att beställa via nästet.


Dags för skola

På tisdag är det dags igen. Skolan sätter igång. Det blir Matematikinlärning och Läs och skrivinlärning denna termin. Kan vara kul, men jag älskar väl inte direkt matematik. Vi har tagit det lugnt i några dagar nu. Lillens operation gick bra och han är pigg och mår bra. Det känns skönt. Jag håller på och rensar ur barnens garderober och inser att det växt ur ganska mycket, så det behövs lite nytt (särskilt lite höstkläder).
Här kommer lite fint till barnen i höst:

Världens coolaste kalsonger till lillen med Fem myror är fler än fyra elefanter. (Lindex)
De skall inhandlas!


En fin tröja med en ekorre. (Rasmus har en grön med en uggla på som han älskar från Lindex)


En snygg stickad tröja, till när det blir kallare. (Ellos)


Set till Isa (Ellos)


Set med 2 tröjor. (Ellos)


Manchesterjeans (HM)


Byxor till Isa (HM)


Tröja (HM)


Tröja HM


Ett måste till lillen. Han älskar filmen bilar (HM)

Dagen D

Imorgon ska min minsting ta bort halsmandlar och polyper och självklart är man lite nervös som förälder. Vår son gillar inte direkt sjukhus så jag tycker synd om honom. Vi laddar med filmer och leksaker och hoppas att det fungerar. Idag har vi varit i badhuset hela dagen så jag känner mig aningen mör i kroppen. Nu skall jag mysa lite med minisarna. Vi skall se på Pippi.Regn!

Har haft regn på hela min semester och det känns sådär. Jag och barnen skulle göra massor av roliga saker som sagostigen och parken zoo. Det känns sådär i det här vädret. Håller fortfarande på att rensa huset på skräp. Skall stå på höstloppan den 6 september och jag hoppas att jag blir av med lite saker. Jag brukar tjäna en del, så hoppas kan jag.
Var ute och promenerade i en timme igår. Försöker komma ut 3 ggr i veckan. Jag tog på mig regnställ och min Mp3. Det lustiga var att jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem. Håret var dygnsurt, men det var ändå skönt att vara ute och gå.


Blocketfantast

Jag älskar att sitta och titta på Blocket, för lite inspiration. Det finns massor av fina saker där. Just nu letar jag efter fina skrivbord till barnens rum. Har hitta ett fint rött till Isa som jag skall åka och titta på. 250kr inklusive en stol. Kanonpris! Det kan inte bli bättre! Hoppas att det är fint!!

Helg!

Vad härligt med helg, fast man har semester, för då får hela familjen umgås. Ihelgen blir det lunch hos min farmor och farfar och kanske en sväng ned på stan eftersom det är åfest. Nu vill jag ha riktigt fint väder nästa vecka eftersom det är min sista semestervecka. Vi vill bada lite!


Mamma mia

Ikväll ska jag o kompisen äntligen se mamma mia. Vi försökte förra veckan men då var det slutsålt. Vi bokade för att vi skulle få plats idag. Jag har höga förhoppningar på filmen.


Rensning!

Har fullt upp hemma just nu, för jag har fått för mig att det skall rensas överallt nu till hösten. Garderober, skåp och byråar. Allt skall göras. Känner att vi har så mycket saker som ej används och nu skall det bort. Vi har inte plats att spara allt. igår tömde jag en garderob i Isas rum och slängde mer eller mindre allt. Nu är den garderoben hennes prinssesgarderob, där hon har sina utklädningskläder. Hon blev överlycklig. 5 sopsäckar med skräp och gamla kläder skall till tippen idag. Det mesta var gamalt och sunkigt, så att sälja det kändes inte aktuellt. Resten av veckan blir lugnt och skönt. imorgon skall jag och en kompis och se på Mamma mia.

Regn!

Vilken kul semester. Bara en massa regn. Idag var vi ute med full mundering(regnställ) i flera timmar och lekte. Barnen hade jättekul. Vi gick på snigelsafari och letade efter alla sniglar vi kunde hitta. Snacka om budgetsemester! Barnen var dock väldigt nöjda. Själv börjar jag känna att hösten är på väg. Har en liten önskelista till hösten. Önska sig får man väl alltid göra.Världens sötaste snigeldetektiver!

Min önskelista:
1. Träningskort på Friskies (Nu när knät är bättre, äntligen)
2. En snygg höstjacka från Ellos

3. En ny snygg gardin till köket. (Blir efter vi satt in nya fönster)

Från Halens 149 kr
4. Ett par snygga höstskor (Från skopunkten)

5. Lite soligt väder! (En riktigt fin höst är underbar)
Listan kan göras lång men det får räcka så! :O)

Semester

Nu har jag semester i 3 veckor och sedan början Högskolan för termin 6. I höst blir det matematik och läs och skrivinlärning. Skall bli kul med lite nytt. Jag längtar dock efter lite sol under mina semesterveckor för att ladda batterierna och ha energi till skolstarten.

RSS 2.0